top of page
ammonite9.png

EEN WANDELING DOOR HET AMMONITE HOTEL IS ALS EEN WANDELING DOOR EEN SFEERVOL EN NATUURRIJK MUSEUM. GASTEN VAN HET VIERSTERRENVERBLIJF KIJKEN VOL BEWONDERING NAAR EEUWENOUDE NATUURPRODUCTEN VAN UITZONDERLIJKE SCHOONHEID, DIE WORDEN GEPRESENTEERD ALS KUNSTOBJECTEN. ZO ONTDEKKEN WE IN HET HOOFDSTEDELIJKE ETABLISSEMENT, DAT TE BOEK STAAT ALS HET EERSTE NATURAL ART HOTEL TER WERELD, EEN BREED SCALA AAN FOSSIELEN, MINERALEN EN EDELSTENEN, WAARONDER PRACHTIG FONKELENDE DIAMANTEN EN ANDERE VONDSTEN VAN OVER DE HELE WERELD. “IN HET AMMONITE CLUB-RESTAURANT ZIJN DE WILDSTE DROMEN REALITEIT GEWORDEN.”   [ref: excellent magazine publicatie]

Het uitgangspunt dat de opdrachtgever bij de ambitieuze Marije Richards (indertijd zelfstandig werkzaam bij het bedrijf byLaurenB) op tafel legde, was het creëren van een bijzonder stukje kunst met een overduidelijke eigenheid. Getuige de beklijvende uitstraling van het hotel en de lovende reacties van gasten en bezoekers, is de interieurdesigner meer dan geslaagd in haar opdracht. “In het ontwerp ben ik van de gebaande paden afgeweken, waarbij ik de vier kernpunten van het Ammonite Hotel niet uit het oog ben verloren: toegankelijkheid, tegemoetkoming aan ieders wens, natuurlijke schoonheid en een vleugje exclusiviteit.” In het ontwerp ben ik van de gebaande paden afgeweken, waarbij ik de vier kernpunten van het Ammonite Hotel niet uit het oog ben verloren: toegankelijkheid, tegemoetkoming aan ieders wens, natuurlijke schoonheid en een vleugje exclusiviteit.”

VERLICHTE EYECATCHER
In het ontwerp speelt ook verlichting een belangrijke rol. Elke hoek en functie dient een eigenheid in beleving te hebben, waarbij voor mij de lichtsituering en speelsheid in vormgeving essentieel waren. Mijn lichtontwerp, bestaande uit een selectieve mix van sublieme organische sierarmaturen, is vervolgens door lichtspecialist dEP de Sfeerontwerpers perfect vertaald naar een compleet lichtplan, verfijnd met de juiste tinten en hoeveelheid lumen. dEP de Sfeerontwerpers werkt voor klanten als The Harbour Club en Sushi Samba Amsterdam. Ook verzorgde het bedrijf de verlichting in diverse viplounges in de Johan Cruijff ArenA. Met verlichting is aan de buitenzijde van het hotel op de gevel een gigantisch fossiel geprojecteerd, dat in de avonduren een echte eyecatcher is. Verlichting ondersteunt tenslotte een gevoelservaring, een beleving: de essentie van een creatie.

PERFECTE BALANS
De uitstraling van het Ammonite Club-Restaurant is onderscheidend in zijn soort. Het donkere, welhaast mysterieuze karakter accentueert de chique eigenschappen in de ruimte. De combinatie van een tere kern en de tegengestelde ruwe randjes van de versteende ammonieten is goed terug te zien in het gebruik van krachtige materialen. Het interieur is gecreëerd uit robuust messing en massief eiken, gecombineerd met fijn porselein, glanzende oppervlaktes en fluwelen stoffen. “Tijdens het ontwerpen van dit design vond ik de perfecte balans in uitersten, met her en der een uitspringend element. Een open karakter door het gebruik van semitransparante materialen en routing, draaiend om het kloppende hart, waar onder het genot van een drankje prachtige muzieknoten door de ruimte galmen. En zoals de spiraalvorm van de ammoniet – het miljoenen jaren geleden uitgestorven zeedier – golven de verschillende podiahoogtes hier vloeiend op mee. De ruimte leent zich uitstekend voor diverse functies zoals eten, loungen, dansen, genieten en vergaderen, waarbij de speelsheid en voortdurende evolutie van de vorm van de ammoniet zelf terug te zien is

ammonite2-2.png

PROJECT: **** AMMONITE HOTEL - Club Restaurant Bar 

Foto's Victor van Leeuwen , Marije Richards


Building architect: Roberto Meyer 

“ fantastische en prachtige locatie “, aldus Tim Douwsma bij zijn single opname in het zowel club- als restaurant.

Unieke materialen,
een warme ambiance,
een vleugje Luxe,
en op toegankelijke wijze:
voor ieders een plekje
-in de spotlights.

ammonite1.png
ammonite7.png
ammonite5-2.png

PROJECT: RADISSON HOTEL & SUITES 
LOCATIE : Zuid Amsterdam

Radisson Hotel Group is one of the world's largest and most dynamic hotel groups with seven distinctive hotel brands with more than 1,100 hotels in destinations around the world.
 https://thpt.co.uk/radisson-opens-first-serviced-apartment-property-in-amsterdam/

FOTO9.jpg

but, where DID IT ALL start ? 

and, HOW DID WE celebrate ?