top of page
4-2.png

PROJECT: SKYBOX JOHAN CRUIJFF ARENA

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

** ZUSTERROJECT AMMONITE HOTEL -
Naast de overduidelijke connectie met natuurlijke elementen heeft het hotel ook een directe link met voetbal. Het hotel fungeert als verblijf voor diverse internationale voetbalgroepen en bleef bij onze Nederlandse club Ajax ook niet onopgemerkt. Zo heeft Ajax tijdens de ABN Future Cup het hele hotel afgehuurd voor de selecties van 
Juventus, PSG en Barcelona. Het ontwerp van het Ammonite Hotel is een mooi project waar bijzondere samenwerkingen uit zijn ontstaan, waaronder de skybox in de Johan Cruijff ArenA.

RICHARDS design kreeg namelijk de uitdaging om de gedateerde skybox van haar opdrachtgever om te toveren tot een luxueus en hufterproof pareltje. Het ontwerp van de skybox combineert de voorliefde voor voetbal met een herkenbare touch van het Ammonite Club-Restaurant en creëert hiermee een unieke uitstraling.

ART DECO EYECATCHER
Alle plafondbalken zijn verwijderd waardoor de gehele hoogte van de ruimte kon worden benut. De lichtbundels, afkomstig van de matzwarte designspots, schijnen met variërende intensiteit door de messing eyecatcher heen. Een zacht silhouet van geometrische vormen valt op de in visgraat gelegde porseleinen vloer met houtlook. De verlichting ondersteunt niet alleen de beleving, maar is ook erg belangrijk om de ruimte multifunctioneel in te kunnen zetten. De skybox wordt gebruikt voor evenementen, maar fungeert tevens regelmatig als spreekruimte voor onder andere de Ajax Coaching Academy.

HARMONIE ALS BALANS
Een ruim vijf meter lang keramisch eiland vormt het indrukwekkende centrum van de ruimte. Het materiaal, dat geïnspireerd is op natuursteen uit de Spaanse steengroeven, is te herkennen aan de tabaksbruine basis met de subtiele witte en goudbruine aders. Een samenspel van materialen dat kracht en elegantie uitstraalt. De glinsteringen, afkomstig van de bar cart, komen tot stand doordat het glas is gelamineerd met goudkleurige tule. Overdaad schaadt niet, mits gebruikt in de juiste balans. Het toilet, geheel bekleed met champagnekleurig glasmozaïek en met een eigen televisiescherm, is daar het bewijs van.

EIGENHEID TOT SUCCES
Een combinatie van eigenheid, lef en rebelsheid levert de meest unieke creaties op. Het is de kunst om niet altijd vast te houden aan een eerste gedachte en juist waar mogelijk los te breken van gewoontes. Soms spannend, onzeker of gecompliceerd, maar vaak enorm belonend. Daar waar het oude interieur voornamelijk langs de zijkanten gesitueerd was, wilde ik dit patroon geheel doorbreken. Een samenkomst voor een concert of voetbalwedstrijd vraagt tenslotte juist om verbondenheid.

5-2.png
7.png

PARTNERS 

BEFORE // VOOR 

Het EXCELLENT magazine benaderde mij of zij een artikel over mij, als passievol onderneemster en creatief interieur designer, mochten schrijven. Hierin werden de Skybox en het club-restaurant van het Ammonite hotel in de november editie 2020 uitgelicht. Uiteraard heb ik hier met plezier aan meegewerkt.  

Tijdens het bedenken van concepten ligt mijn kracht niet alleen in het vertalen van de wens van de opdrachtgever, of de 3D realistische ontwerp-visualisaties, maar ook de volledige overgave aan hetgeen wat van binnen zo vurig brandt. Door mijn creativiteit samen te voegen met sensatie en passie, creëer ik een samenspel dat leidt tot de vondst van pure essentie in mijn concepten. Een beleving met een eigen identiteit, een eigen emotie, een eigen ziel: het kloppend HART. Wat zowel mij, en het ontstaan van en RICHARDS design onderscheid, is precies daar waar mijn talent bloeit. Een ongrijpbare manier van denken waarin fantasie grenzeloos oogt en gelijktijdig tastbaar is. Binnen de grenzen verkennen is nooit mijn favoriete hobby geweest, waarbij ook mijn ontwerpen uiteenlopend variëren van luxueuze vip skybox tot kleurrijk strandrestaurant aan het zonnige Costa del Sol. Kortom, zoals ik het zelf benoem: "Mijn drijfveer is niet slechts mijn passie voor kunst, maar de kunst van PASSIE"

Daarbij zit de uitdaging ook vaak in het spelen met budgetten. Aan alles zit een prijskaartje! Voor mij is een project geslaagd als het een eigen gewilde identiteit heeft, en tevens het juiste rendement goal heeft weten te behalen voor de opdrachtgever.

 

 

Benieuwd naar het Excellent Magazine artikel over de Skybox ? Open het PDF en veel leesplezier!:)

5.png
1zonderlogo.png
BN%20curious%20behang%2017956_edited.jpg

Johan Cruijff : ''Je moet schieten, anders kun je niet scoren''

bottom of page