top of page

Van Vieren Bouw
Laan van Kronenburg 4 1183 AS Amstelveen 64377407

Michel Oprey & Beisterveld De Limiet 21A 4131 NR Vianen Tel: 030-2417000 info@mo-b.nl www.mo-b.nl

Bouten keuken bv. Edisonstraat 64, 2723 RR Zoetermeer, Nederland

FOTO1.jpg

PROJECT: RESTAURANT KOOKSTUDIO LUNCHROOM BRIOCHE
vestiging in Zeewolde en franchise Amstelveen

 

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

BE-LEVEN
Iedere aanvraag heeft zijn eigen ziel en daar hoort ook een persoonlijke benadering en uniek karakter bij. Ik zie het als kunst waarbij het woord BE(zijn)leven voor mij een zeer betekenisvolle mening heeft binnen mijn handschrift. De presentatie en kracht van ambitieus vakmanschap vind ik erg belangrijk en ik zodoende mijn ontwerpkeuzes ook niet baseer op populariteit, commercie of trends. Integendeel,  het interieur is vaak uniek maatwerk en worden vervaardigd bij de kern van het ambacht. Zo is als voorbeeld het glaswerk gelamineerd met een exclusieve tule door jong ondernemer Rick van SVK glas, is het staalwerk gefrased met unieke patronen bij kunstenaar William  Nunnikhoven   van DNK staalwerk, en is het behang naar eigen grafisch ontwerp geproduceerd door Anita Morseld  van I AM design. Een bijzonder interieur is in mijn optiek eigenlijk een playground is voor volwassenen. Een plek waar creativiteit geen grenzen kent en een nieuwe wereld ontstaat waarin alle waarnemingen gestimuleerd worden. Ouder worden we allemaal, maar het is de kunst om ons te herinneren dat wij kind zijn geweest, zonder te vergeten dat we het niet meer zijn. 

 

AFRIKAANSE BRAAI

Een mooie voorbeeld van een belevingsontwerp is het project Brioche in Zeewolde. Mijn opdrachtgever gaven mij carte blanche om tot een nieuw interieur te komen. ‘Wij hebben verstand van koken, jij van ontwerpen. Ons eten is van goede kwaliteit en daar moet de beleving en interieur bij aansluiten’. Versterk elkaar met het wateren- en bundelen van ieders’ passie, en zo kan er een sfeer gecreëerd worden die daadwerkelijk al onze zintuigen; horen, ruiken, voelen, proeven en zien, prikkelt.
 

Samen met zijn vrouw is hij altijd op zoek naar verse producten en nieuwe weekmenu's waarbij zijn voorliefde voor de buitenlandse keuken terug te zien is in het ontwerp. Hun reizen naar Afrika en begeerte voor de natuur en het wild blijft niet onopgemerkt. Regelmatig staan de meest Afrikaanse culinaire hoogstandjes op het menu : eigen, ambachtelijk handwerk en met passie gemaakt. Daarom worden de lunch- en dinergerechten in het middelpunt van de ruimte als een authentieke Zuid-Afrikaanse braai klaargemaakt. Zo luidt ook het concept ‘Afrikaanse Braai’, een typisch Zuid-Afrikaanse sociale gelegenheid. Met een 15 meter lange keramisch open diningbar, om de open keuken heen, hebben we dit getracht na te bootsen. Het barblad is behandeld zodat het er ruw uitziet en zorgt voor een warme en rustieke sfeer. De transparante interactie met de gasten, de sociale gezelligheid en het delen van de kookkunsten staan binnen dit ontwerp voorop.  


NIETS IS TE GEK, ALLES KAN
Op de eerste verdieping is er ruimte voor een diner, zakelijke lunch, en worden er kookworkshops gegeven. Hier komt de Afrikaanse ruigheid terug in het robuuste materiaalgebruik als eiken, natuursteen en zwart staal. De ruimte is doorbroken met transparante wine-dividers en het donkere industriële plafond wordt benadrukt door middel van de messing spijlen.

De ruimtes zijn gevuld met prachtige bloemstukken refererend aan de natuur van de welbekende garden-route in Zuid-Afrika. Hiervoor heb ik de Achterhoekse experts Hendri Berendijk van plantenverhuur Rozet en Bart Bresser, met koninklijke onderscheiding en wereldwijd werkzaam voor bekende bloemenshows, ingeschakeld. De interieurs krijgen de finishing touch met het juiste verlichtingsplan gecreëerd door Sam Anders (dEP de sfeerontwerpers), een selectie Italiaans porselein via Estee Lasschuijt (Michel Oprey & Beisterveld), imposante trofeeën van het Afrikaanse wild en leren kookshorts die allen voorzien zijn van een gepersonaliseerd logo. Niets is te gek, alles kan, zo luidt ons motto. En in deze prachtige mindset heb ik met plezier samen gewerkt met Jeroen Vingerhoed, bevlogen en altijd hardwerkende eigenaar van Brioche.

BART BRESSER BLOEMEN
brioche

Gallerie DNK
Groenestraat 5,

4849 PT Dorst

Plantenverhuur Rozet
Stikkenweg 32, 7021 BN Zelhem, Nederland
www.plantenverhuurrozet.nl

bottom of page